Stevenshof Tandartsen

Stevenshof Tandartsen vandaag geopend van Gesloten

Hygiëne

 

In onze praktijk werken we volgens de in de tandheelkunde geldende praktijkrichtlijnen wat betreft hygiëne- en infectiepreventie. Dit is de KNMT Richtlijn Infectiepreventie in mondzorgpraktijken (2016). 

 

Gelukkig liggen de corona-lockdowns inmiddels achter ons. Wij blijven onze eigen hygiëne-maatregelen echter streng handhaven. Dit doen we al vele jaren en zullen we ook zeker in de toekomst blijven doen. 

 

De meeste van onze hygiene-maatregelen gebeuren "achter de schermen", bijvoorbeeld bij het desinfecteren van de behandelkamer, wat gebeurt na iedere afspraak, of bij het desinfecteren en steriliseren van het instrumentarium. Er zijn ook maatregelen waar u wel wat van merkt, bijvoorbeeld:

 

  • Bij het begroeten geven we u geen hand. 
  • We dragen mondkapjes, beschermbrillen en handschoenen. 
  • Bij binnenkomst vindt u een handpomp met handalcohol die u kunt gebruiken om uw handen te ontsmetten. 
  • Indien mogelijk maken we bij behandelingen gebruik van een rubber lapje in de mond om de mogelijkheid van besmette aerosolen te minimaliseren. 

 

Al deze hygiene-maatregelen hebben als doel om kruisbesmetting van infectieziekten te voorkomen. Dat betekent dat u met een verkoudheid of griep met milde klachten gewoon op uw afspraak mag verschijnen. Als u echt zo ziek bent dat de behandeling niet kan doorgaan dan horen we dat graag zo vroeg mogelijk van u. 

Bezoek

Ina Boudier-Bakkerplein 3, 2331 HE Leiden

Bel 071 531 49 17

vandaag geopend van Gesloten